Gelnagels

Hoe gaat het zetten van gelnagels in zijn werk ?

Bij het verstevigen van de nagels wordt de gel alleen aangebracht op de nagels, indien u ook uw nagels wilt verlengen, wordt gebruik gemaakt van tips en sjablonen. Tips zijn verlengstukjes van kunststof. De gel is een stroperige substantie welke pas hard wordt onder UV licht. Het voordeel hiervan is dat de nagels eenvoudig gemodelleerd kunnen worden totdat deze onder de speciale UV lamp worden gehouden. De gel is geurloos (in tegenstelling tot acryl).

Als eerste zullen de handen gedesinfecteerd worden, waarna de nagelriemen worden losgemaakt. Om er voor te zorgen dat de tip goed hecht wordt de nagel vetvrij gemaakt. De tip wordt geplaatst en op de gewenste lengte geknipt. Met een vijl wordt het randje van de tip bewerkt totdat de tip en de nagel een geheel zijn. Vervolgens wordt de gel op de nagel aangebracht. Afhankelijk van de gewenste look wordt er als laatste laag blanke gel, een kleurgel, of een nail-art print aangebracht. Indien u kiest voor French Manicure wordt er gebruik gemaakt van een gekleurde (meestal witte) laag op de top van de nagel. Als de gel uitgehard is wordt de nagel met behulp van een vijl in het uiteindelijke model gebracht. Als laatste wordt de nagel afgelakt met een glansgel.

Nabehandeling

Na gemiddeld drie tot vier weken zullen de nagels uitgroeien (dit kan per persoon verschillen). Deze uitgroei kan wederom met gel worden opgevuld tijdens een nabehandeling. Om uw nagels optimaal te houden, is een tijdige nabehandeling van belang.